Tuesday, December 3, 2019

Warih Chalet - Pasang MyTv


Sekarang kalau korang yang duduk kat #WarihChalet dah tak boring lagik.. Boleh tengok MyTv yang siarannya tak terganggu oleh cuaca hujan .



Pastuh kualiti gambar memang superb dan ada 14 channel TV dan 6 channel radio !.
Warih-Chalet-Pasang-MyTv-2
Warih-Chalet-Pasang-MyTv-2
Pemasangan dilakukan oleh installer berdaftar iaitu En Daniel 011-1161 3013. Beliau boleh lakukan pemasangan di seluruh negeri Melaka... Call jer dia... Khidmat beliau memang terbaik dan friendly.


Nak mandi laut boleh... Nak tengok TV dalam ekon pun boleh...!

- Warih Chalet -

#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas
#KualaSungaiBaru #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#MandiSampaiLebam #TakIngatDunia



Saturday, November 30, 2019

Warih Chalet : Pantai Yang Bersih

Nih kalau budak-budak turun mandi, kompom tak ingat dunia nak naik makan... bising mak budak menjerit suh naik makan.... part nih sey tak masuk campur... he...he....

Warih-Chalet-Beachfront-Malacca
Warih-Chalet-Beachfront-Malacca
- Warih Chalet -

#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas
#KualaSungaiBaru #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#MandiSampaiLebam #TakIngatDunia

Monday, November 25, 2019

Warih Chalet - Ada Dalam Google Maps


Kalau korang yang tak tau kat mana Warih Chalet nih, taip je Warih Chalet kat Google browser atau Google Maps, Insya Allah akan jumpa

Jumpo kek sano, yo...!

- Warih Chalet -

#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas
#KualaSungaiBaru #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#GoogleMapsWarihChalet

Saturday, November 23, 2019

Warih Chalet Beachfront Malacca - Kini Dibuka

Warih-Chalet-Beach-Front-Malacca
Warih-Chalet-Beach-Front-Malacca
Warih Chalet Beach Front Malacca dengan rasminya dibuka ssempena cuti persekolahan hujung tahun 2019.
Warih-Chalet-Sea-View
Warih-Chalet-Sea-View

Mempunyai 2 unit rumah sebelah menyebelah dan sesuai untuk 4 orang hingga 8 orang.
Warih-Chalet-Room
Warih-Chalet-Room
Setiap unit dilengkapi dengan air-cond dan kipas dinding dan bilik air sendiri.

Sangat sesuai juga untuk korang yang kaki backpackers yang nak singgah sekejap untuk mandi laut atau untuk lari dari hutan batu kat Kelumpo
Warih-Chalet-Suitable-For-Backpackers
Warih-Chalet-Suitable-For-Backpackers
Warih-Chalet-Clean-Bathroom
Warih-Chalet-Clean-Bathroom
Semalam cuma RM150 sahaja..!

Nak mandi laut ? Jalan kaki 1 minit je dah sampai

Nak parking...? Takde masalah langsung... kawasan laman yang sangat luas untuk meletakkan kereta anda.

- Warih Chalet -

#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas
#KualaSungaiBaru #backpackerschalet #backpackersbeachchalet

Friday, November 22, 2019

Thursday, November 21, 2019

Warih Homestay - Kunjungan Mejar Zarif

Warih-Homestay-Mejar-Zarif-Navy
Warih-Homestay-Mejar-Zarif-Navy
Kali ini pengurusan #WarihHomestay menerima tetamu daripada Kuantan iaitu Mejar Zarif bersama keluarga beliau yang menginap di Warih Homestay Sri Cempaka, Kajang. Beliau bertugas di dalam bidang perkapalan (Navy).

Orangnya sangat ramah.. apa lagi, macam-macam soalan yang saya tanya tentang bidang Navy nih pd beliau... baru saya tahu bukannya mudah tugasan di lautan samudera... memang sangat mencabar.... patut lah sey tak layak kojo kek bidang kapal nih... takut asik muntah laut yo nanti...kui...kui...

- Warih Homestay -

#MRTKajang  #UPMSerdang #OUMBangi #SateSamuri
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Testimoni #6Bintang

Monday, November 18, 2019

Warih Homestay - Testimoni 5 Bintang

Warih-Homestay-Testimoni-5Star-Pn-Rosyidah
Warih-Homestay-Testimoni-5Star-Pn-Rosyidah
Alhamdulillah, dapat #5StarReview dari guest Pn Rosyidah yang menginap di #WarihHomestay dekat UPM baru-baru ini bersama keluarga beliau sempena #KonvokesyenUPM ke 43 pada tahun 2019.

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL #KonvokesyenUPM
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Testimoni #6Bintang



Thursday, November 14, 2019

Warih Homestay - Chalet Tepi Laut Bakal Dibuka Di Melaka

Warih Homestay - Chalet Tepi Laut Bakal Dibuka
Warih Homestay - Chalet Tepi Laut Bakal Dibuka
Segala Puji-Pujian Kepada Allah Yang Maha Besar Lagi Maha Kaya.

Insya Allah Pengurusan Warih Homestay bakal melancarkan satu lagi kediaman berkonsep chalet di tepi laut di Melaka.

TUNGGU..!!

- Warih Homestay -

#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas

Saturday, November 9, 2019

Warih Homestay - Salam Maulidur Rasul 1441 Hijrah

Warih-Homestay--Salam-Maulidur-Rasul-1441-Hijrah
Warih-Homestay--Salam-Maulidur-Rasul-1441-Hijrah
“ Sesungguhnya telah ada pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik bagi kamu iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredhaan) Allah dan (balasan baik) hari Akhirat, serta ia juga banyak menyebut dan memperingati Allah (dalam masa susah dan senang). ” Surah al-Ahzab ayat 21

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #MaulidurRasul

Wednesday, November 6, 2019

Warih Homestay - Testimoni Tn Zarif

Lagi testimoni daripada guest kami yang berpuashati dengan perkhidmatan yang disediakan oleh #WarihHomestay di #Univ360 berhampiran #UPMSerdang. 

Warih-Homestay-Testimoni-Tn Zarif-2
Warih-Homestay-Testimoni-Tn Zarif-1
Warih-Homestay-Testimoni-Tn Zarif-2
Warih-Homestay-Testimoni-Tn Zarif-2



- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Testimoni #6Bintang

Tuesday, October 29, 2019

Warih Homestay - Tuko Lapik Gosok Baju

Bilo sey ghaso bondo nih cam taksesuai laie, trus amik kunci poie kodai sbolah taman ... boli baru..

Barulah guest pueh ati... !!

Warih-Homestay-Ironing-Board-Selepas
Warih-Homestay-Ironing-Board-Selepas

Warih-Homestay-Ironing-Board-Sebelum
Warih-Homestay-Ironing-Board-Sebelum

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Overspeed #SuperFastInternet #SembangKari
#yanglamatukarbaru

Monday, October 28, 2019

Warih Homestay - Testimoni Tn Azhari Dari Kedah

Jutaan terima kasih kepada Tn Azhari sekeluarga dari AloqStaq Kedah yang sudi hadir menginap di #WarihHomestay kerana melawat anaknya yang sedang menuntut ilmu di UPM Serdang.

Moga anak beliau mendapat kecemerlangan dalam pengajian di sini, Insya Allah
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Azhari
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Azhari
- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Testimoni #6Bintang

Wednesday, October 23, 2019

Warih Homestay - Pasang Time Fibre Broadband

Kali ini pengurusan Warih Homestay membuat keputusan untuk mengucapkan Selamat Tinggal kepada Unifi dan beralih cinta kepada ISP TIME plak...

Sey nak test boto ko line tenet TIME nih laju macam yang diiklankan ..?

Atau TIME nih #SembangKari yo...?

Sey pun register dengan agen TIME iaitu En Ruzaimi (+6011-2660 2100) dan set tarikh utk installer datang buek pemasangan... dan installer yang datang adalah En Eddy, orang Pahang kalau tak silap eay.

Warih-Homestay-TIME-Installer-En-Eddy-Sedang-Melakukan-Configuration
Warih-Homestay-TIME-Installer-En-Eddy-Sedang-Melakukan-Configuration
Lopeh borak berisi dalam limo menet, En Eddy pun mintak izin nak check port kek riser. Dalam limoboleh menet kendian, dio datang balik dan bgtau koneksi sumo ok.. takdo masaelah.

Pastuh dio check plak signal pakai gadget apo ntah, dan bagitau signal cun.. sangat cantik.. bacaan dalam ompekboleh.. sey pun iyo kan jo lah.... tapi sey pecayo modio... kalau bongak dio, bongak lah sey...!

Warih-Homestay-Equipment-TIME-Fibre-Broadband
Warih-Homestay-Equipment-TIME-Fibre-Broadband
Ni ha barang eay... modem ngan router... modem Huawei dan router plak dari TP-Link AC1350 Dual Band... 2.4Ghz dan 5.0 Ghz.. Bilo dah siap konfig, dio pun tunjok mosey cagho nak login, tuka password dan sumo bagai lah..

Bilo den dah terer, apo lai... adegan yang ditunggu-tunggu...    'SPEED TEST'

Sey malas nak naip pepanjang... ekau nengok lah sendiri rezat eay kek bawah nih...

Memang TIME Fibre nih sembang kari boto.... ! Adooyaii...!!

Warih-Homestay-TIME-Fibre-Speedtest-500Mbps
Warih-Homestay-TIME-Fibre-Speedtest-500Mbps
Nih bidio eay... ado duo saiz... yg kocik ngan yg bosa.. kok line ekau laju, pilih lah yg saiz bosa (bidio bawah) gamba pun cun.. kok line korang ehem ehem.. pilih bidio yang ateh yo lah...


 Harap eay JPJ tak saman den sobab overspeeding...

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Overspeed #SuperFastInternet #SembangKari

Tuesday, October 22, 2019

Warih Homestay - Cikgu Nemie Dari Pulau Pinang


Cikgu Nemie sekeluarga daripada Pulau Pinang menginap di Warih Homestay kerana anaknya mengambil bahagian di dalam pertandingan taekwondo di Stadium Tertutup MPSJ Serdang Jaya yang jaraknya hanya berjalan kaki sahaja daripada homestay kami.


Kami doakan agar anak beliau meraih pengalaman berharga dan berjaya memperolehi kemenangan di dalam pertandingan pada kali ini, Insya Allah.

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL #taekwondo

Monday, September 30, 2019

Warih Hoemstay - Testimoni Tn Amin

Warih Homestay - Testimoni Tn Amin
Warih Homestay - Testimoni Tn Amin
Terima kasih kpd Tn Amin sekeluarga dari Kedah yang menginap di Warih Homestay untuk menghadiri konvokesyen adik beliau di UPM.

Moga Tn Amin & adik nya berjaya dan terus berjaya...!

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#testimoni #konvoUPM

Friday, September 27, 2019

Warih Homestay - Testimoni Pn Azlina

Testimoni tetamu kami yang baru check-in hari ini tentang servis di Warih Homestay...

Segala Puji Bagi Allah...
Warih-Homestay-Testimoni-Azlina
Warih-Homestay-Testimoni-Azlina
- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#testimoni

Friday, August 30, 2019

Warih Homestay - Cerek Elektrik Baru

Warih-Homestay-Cerek-Elektrik-Baru
Warih-Homestay-Cerek-Elektrik-Baru
Marin guest wasap kek sey, bagitau cerek eay kojap idup kojap mati.

Takdo nunggu lamo, sey poie kodai, trus boli baru...

Janji guest sonang ati... la la la la.....

p/s: Sey tak dibayar oleh mano-mano pihak tuk promosi jenamo sesiapo pun

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#YamahaGenBlu2019 #ArtofSpeed
#bolibarusonanghati

Monday, August 26, 2019

Warih Homestay - Pelajar UPM Jurusan Biologi

Warih-Homestay-Anis-Student-UPM
Warih-Homestay-Anis-Student-UPM
Cik Anis dan rakan-rakan mereka adalah pelajar tahun akhir UPM jurusan Biologi dan sedang menyiapkan FYP. Mereka memilih Warih Homestay kerana suasana yang santai dan selesa disamping amat berdekatan dengan UPM.

Kami doakan agar kesemua mereka dapat menghabiskan pengajian mereka dengan cemerlang dan seterusnya mengenggam segulung ijazah yang menjadi kebanggaan keluarga, Insya Allah.

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL #FinalYearProject
#YamahaGenBlu2019 #ArtofSpeed

Friday, August 2, 2019

Warih Homestay - GIAT MARA Perak Johan Kategori Van di Art Of Speed 2019

Warih-Homestay-Giat-Mara-Kampar-Johan-Art-Of-Speed-2019 (Ihsan Giat MARA)
Warih-Homestay-Giat-Mara-Kampar-Johan-Art-Of-Speed-2019 (Ihsan Giat MARA)

Nampak nya kali ini #WarihHomestay membawa tuah kepada peserta Giat Mara dari Kampar, Perak yang telah menjuarai perlumbaan bagi kategori van pada Art Of Speed 2019 di MAEPS tahun ini.
Warih-Homestay-Testimoni-Zakwan-Giat-Mara
Warih-Homestay-Testimoni-Zakwan-Giat-Mara
Sekalung tahniah kepada En Zakwan & team mereka dari #GiatMaraKampar.

Dan terima kasih kerana sudi menginap di Warih Homestay..  !

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#YamahaGenBlu2019 #ArtofSpeed

Thursday, July 25, 2019

Warih Homestay - Minggu Keusahawanan PKS 2019

Warih-Homestay-MAEPS-Minggu-Keusahawanan-PKS-2019
Warih-Homestay-MAEPS-Minggu-Keusahawanan-PKS-2019
29 Ogos - 02 September 2019

MAEPS Serdang

Kepada Semua Usahawan, Jangan Lepaskan Peluang Ini

MASUK PERCUMA (klik gambar untuk info lanjut)


Perlukan Penginapan... klik jer link kat bawah nih 

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#YamahaGenBlu2019
#smecorpmalaysia
#medMalaysia
#minggukeusahawananpks2019 

Wednesday, July 24, 2019

Warih Homestay -Testimoni Tetamu Kedah

Warih-Homestay-Testimoni-Ashmuni
Warih-Homestay-Testimoni-Ashmuni
Alhamdulillah... Tetamu saya daghi Kedah Darul Aman selesa berada di homestay kami noo (baca slang utagha ye... hu..hu..)

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#YamahaGenBlu2019

Monday, July 22, 2019

Warih Homestay - Kunjungan Pn Zaiton Dari Bahau

Warih-Homestay-Pn-Zaiton-Sekeluarga
Warih-Homestay-Pn-Zaiton-Sekeluarga
Kali ini tetamu kami adalah Pn Zaiton dari Bahau... warigh sey dari Nismilan...!

Datang bersama keluarganya bagi mendapatkan rawatan di Hospital Serdang yang memang tidak jauh dari #WarihHomestay.

Orangnya ceria dan peramah serta mudah untuk di bawa berbual.

Kami doakan agar ahli keluarga beliau dimudahkan segala urusan dan diberi kesembuhan oleh Allah SWT...Aminn...

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#YamahaGenBlu2019

Sunday, July 21, 2019

Warih Homestay - Yamaha Gen Blu 2019 di MAEPS

Warih-Homestay-Yamaha-Gen-Blu-2019-MAEPS
Warih-Homestay-Yamaha-Gen-Blu-2019-MAEPS

Jika anda terlepas Karnival tahun lepas. Jom ‼️Jangan terlepas peluang kali ini‼️


Tahun ini Karnival Gen Blu Yamaha akan berada di MAEPS, Serdang pada Ahad 04 Ogos 2019.

Klik foto untuk link ke Karnival Gen Blu 2019 Yamaha


- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#YamahaGenBlu2019

Tuesday, July 16, 2019

Warih Homestay - 5 Star Review

Warih-Homestay-Google-Busniess-5-Star-Review
Warih-Homestay-Google-Busniess-5-Star-Review
Many thanks to our beloved guest whom support our service. 

WE STRIVE TO GIVE THE BEST AMONG THE BEST ...!


- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL

Thursday, July 11, 2019

Warih Homestay - Testimoni Pn Rita

Warih-Homestay-Testimoni-Cik-Rita
Warih-Homestay-Testimoni-Cik-Rita
Alhamdulillah... Untuk kesekian kalinya Warih Homestay tidak mengecewakan tetamunya....


- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL

Warih Homestay - MAEPS Art Of Speed 2019

Warih Homestay - MAEPS Art Of Speed 2019
Warih Homestay - MAEPS Art Of Speed 2019
SALAM BRO...!! Event yang korang tunggu-tunggu datang lagi...

ART OF SPEED 2019 kat MAEPS pada 27-28 Julai 2019

Korang dah book homestay ka...?

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ #ArtOfSpeed2019
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL

Tuesday, July 9, 2019

Warih Homestay - Testimoni Pn Jessy


Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Jessy
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Jessy
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Jessy2
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Jessy2
- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL

Sunday, July 7, 2019

Warih Homestay - Pn Jessy Dari Sabah

Warih-Homestay-Pn-Jessy-Sabahan
Warih-Homestay-Pn-Jessy-Sabahan
Kali ini kami menerima tetamu daripada Negeri Di Bawah Bayu iaitu Pn Jessy dan rakan-rakan beliau yang menginap di #WarihHomestay kerana urusan konvokesyen di UPM.
Warih-Homestay-Kilang-Beryls-Chocolate-Walking-Distance
Warih-Homestay-Kilang-Beryls-Chocolate-Walking-Distance
Kami sempat promote kepada mereka untuk pergi beli coklat di kilang #BerylsChocolate yang terletak hanya 250m sahaja daripada homestay (walking distance)... Insya Allah murah yang sangat2 berbanding kalau dah masuk showroom kat kedai atau airport.

Korang tak pecaya...?   JOM SERBU...!
Warih-Homestay-Beryls-Chocolate
Warih-Homestay-Beryls-Chocolate
- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL

Wednesday, July 3, 2019

Warih Homestay - Berita PerakToday-Geng Homestay Tumpas

Perak-Today-Geng-Homestay-Tumpas
Perak-Today-Geng-Homestay-Tumpas
Salam, kadang-kadang ada tetamu kami yang berat nak beri details mereka sewaktu nak confirm kan booking dengan kami... 

Harapnya mereka faham tentang kegusaran dan risiko yang kami hadapi

Cer korang klik kat bawah nih


Ini lah sebabnya kenapa kami operator homestay minta details tetamu termasuk snap gambar IC korang


Monday, July 1, 2019

Warih Homestay - Team Karate Sabah

Warih-Homestay-Team-Karate-Sabah-Tiba-Di-Kondo-Univ360
Warih-Homestay-Team-Karate-Sabah-Tiba-Di-Kondo-Univ360
Team Karate Sabah akhirnya tiba di lobi Kondominium Univ360 pada jam 5.00 ptg. Pakcik yang kat tepi tuh bukan wakil Sabah ya, sila abaikan jer...

Walaupun diorang kecik jer, tapi jangan memain... kalau dia karate pakcik nih, mau seminggu demam...

Nampak memang excited betul anak2 buah Pn Selly nak jadi juara dalam "6th Legend International Karate Club Championship" yang diadakan di Stadium Tertutup MPSJ, Seri Kembangan.

Warih-Homestay-Team-Karate-Sabah-Check-In
Warih-Homestay-Team-Karate-Sabah-Check-In
Apa pun, pengurusan Warih Homestay mengucapkan Selamat Maju Jaya kepada team Karate Sabah... semoga mereka mendapat kemenangan dan kejayaan pada tournament kali ini...

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL

Monday, June 24, 2019

Warih Homestay - Interview di UPM


Ahlan Wa Sahlan kepada Tn Hj Rusdi dari Kg Selising, Kelantan ke Warih Homestay.

Beliau menginap di sini kerana menghantar anaknya untuk menghadiri interview di UPM.

Kami doa kan agar anak beliau berjaya di dalam temuduga di UPM esok.

Walaupun letih kerana perjalanan yang jauh, namun anak kecil Tn Hj begitu teruja dan tak sabar-sabar nak berdebur dalam swimming pool kat bawah...


- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #interviewUPM
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL

Sunday, June 16, 2019

Warih Homestay - Tetamu Kedah

Warih-Homestay-Pn-Razana-Kedah
Warih-Homestay-Pn-Razana-Kedah
Tamu kami kali ini mai daghi Kedah.

Pn Razana sekeluarga menghantar anaknya mendaftar Program Asasi di UPM.

Beliau booking untuk satu malam jer. Pastuh esoknya wasap masuk bagi tau nak tambah semalam lagi

Rezeki jangan ditolak weii..!! Alhamdulillah....

Bila beliau check-out, kami dapati homestay macam masa mula masuk... bersih jer... memang terbaik keluarga Pn Razana.

Kami doakan agar anak beliau lulus cemerlang di UPM nanti, Insya Allah.

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #AsasiSainsUPM
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC

Tuesday, June 11, 2019

Warih Homestay - Puasa 6


- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang
#BangiFleaMarket  #BangiSentral
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden
#MAEPS #MIECC

Thursday, May 23, 2019

Warih Homestay - Sultan Pahang Kelima Mangkat

Warih-Homestay-Sultan-Hj-Ahmad-Shah-Mangkat
Warih-Homestay-Sultan-Hj-Ahmad-Shah-Mangkat

Pengurusan Warih Homestay mengucapkan takziah di atas kemangkatan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Ayahanda Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah Almarhum Sultan Abu Bakar Ri'ayatuddin Al Muadzam Shah pada pagi Rabu, 22 Mei bersamaan 17 Ramadan 1440 Hijrah.

Al-Fatihah

- Warih Homestay -