Thursday, July 12, 2018

Friday, June 29, 2018

Warih Homestay - En Ayman Dari Arab Saudi

" Wa Alikum AIslam... sometime between 7pm and 9pm tomorrow " balas En Ayman selepas saya tanya bila dijangka sampai ke Warih Homestay.

        Beliau adalah tetamu kami dari Arab Saudi yang buat 'Last Minute Booking' melalui Booking.com


      Dah beberapa kali kami terima guest yang buat 'Last Minute Booking' dan Alhamdulillah, kami tiada masalah kerana Insya Allah kami always available.

Warih-Homestay-Aiman-Arab
Warih-Homestay-Aiman-Arab
Tak lama kendian, wasap saya bebunyik lagik... treett...teret...

" Our flight is delayed 1 hour. Will reach hotel around 7.30

           " Ok hope everything is in order.    Its a homestay sir, not a hotel " balas saya ... 

he he.. ghisau gak kalau persepsi beliau umah saya setup macam hotel plak nanti...


Last skali beliau sampai gak dalam 8.15 pm. Lepas sambut beliau dan keluarga, saya tanya tujuan beliau datang ke sini.

" Yes, I come here for vacation " ujarnya.

Alhamdulillah... nama Warih Homestay dah menjangkau sampai ke Arab rupanya...


Harapan kami agar beliau dan keluarganya selesa sepanjang menginap di Warih Homestay


- Warih Homestay -
011.525.99/620

#WarihHomestay
#Booking.com
#LastMinuteBooking
#MAEPS
#UPMSerdang

Friday, June 22, 2018

Warih Homestay - Pn Wahiyah Dari Alor Setar

" Assalamualaikum ... nak confirm semula... FOC toto & extra pillow.. ada yea ? Maaf bertanya " tanya Pn Wahiyah dari Alor Star, Kedah

       " Waalaikumussalan, Insya Allah kami bekalkan toto & bantal FOC.." balas saya

" Ok, Insya Allah, nanti dah bank-in deposit sy maklum yea " janji Pn Wahiyah


Itu perbualan saya dengan Pn Wahiyah yang bertanya tentang #WarihHomestay seawal bulan April lagi, untuk penginapan pada hari raya nanti.

Memang beliau bijak menempah awal bagi mengelakkan homestay sold-out selepas raya.

Warih-Homestay-Pn-Wahiyah-Sekeluarga
Warih-Homestay-Pn-Wahiyah-Sekeluarga
Hari ini beliau akan check-in.

" Salam encik, Insya Allah pukul 2 lebih kot baru sampai..." wasap Pn Wahiyah

" Apa2 sy tel lepas solat Jumaat yea..." tambah beliau lagi.

         " Ok... hati-hati memandu " balas saya


Dah nak masuk kol 3 saya tunggu tapi beliau masih tak sampai lagi... tetiba wasap saya berbunyi..

" Tersilap masuk KL pula. Cari jln lg ni. Tunggu kejap ya " mesej dari Pn Wahiyah

           "Ok... hati-hati memandu " balas saya semula.

Saya memang faham kerana kadang-kadang bila ikut GPS, laluan yang ditempuh tak seperti yang diharapkan. Asam garam kami sebagai operator homestay... perlu tunggu tetamu sehingga mereka selamat check-in.


Perbualan ringkas saya dengan ayah beliau yang telah lama pencen kerajaan, mereka datang kerana ada kenduri kahwin di dewan UPM. Jadi mereka lebih selesa menyewa homestay.

Saya nampak anak-anak Pn Wahiyah cukup teruja dan tak sabar-sabar nak bedebur kat swimming pool... semoga mereka selesa menginap di Warih Homestay

- 011.525.99.620 -
- Warih Homestay

Sunday, June 10, 2018

Warih Homestay - Imam Tarawih Masjid UPM

"Salam En Zamree, homestay dengan UPM dekat tak..? " tanya En Norhisham dari Bistari Jaya, Kuala Selangor.

        " Wassalam Tn, ya dekat... dalam 3 km driving jer "  balas saya.


Masa check-in, beliau datang dengan kedua orang tua nya sekali... tapi tak jadi masalah kerana Warih Homestay di Univ360 ini memang mempunyai lift yang mencukupi untuk urusan orang keluar masuk.
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Norhisyam
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Norhisyam
Bila dah selesai check-in, saya berbual ringkas dengan beliau...

"Anak saya jadi imam solat tarawih di Masjid UPM sebulan bulan Ramadhan nih... jadi atuknya nak datang tengok cucu nya jadi imam... "

         Perrgghhh,,,,,! Hebat nya anak Tn Norhisham ini... pasti anak beliau menjadi kebanggaan keluarga kerana bukan calang-calang orang boleh jadi imam apatah lagi diberi kepercayaan untuk jadi imam solat Tarawih selama sebulan plak tuh...

       Kami di Warih Homestay turut tumpang bangga dengan kecemerlangan anak beliau. Insya Allah ianya akan menjadi pemberi syafaat di hari akhirat kelak... Aminn

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Sunday, June 3, 2018

Warih Homestay - Pn Linda Dari Ulu Tiram, Johor

Warih-Homestay-Pn-Linda-Ulu-Tiram
Warih-Homestay-Pn-Linda-Ulu-Tiram
 "Homestay En Warih nih berdekatan dengan UPM tak..? Saya nak anto adik register kat sana.."

         "Ya .. dekat.. 3 min jer dah sampai.." balas saya


"Tingkat berapa ya En Warih.."

          "Tingkat doblas... lake view... fully furnished"

" Ada lift kan.."

           " Ya, ada lift.."

Lebih kurang camtuh lah pertanyaan daripada Pn Linda dari Ulu Tiram, Johor...

Insya Allah, kami akan jawab segala kemusykilan tetamu kami supaya mereka dapat gambaran sebenar tentang #WarihHomestay

Nampak gayo ea, namo En Warih lebih popular dari namo sey yang sebona...

Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Linda
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Linda
Dan kami bersyukur sebab Pn Linda sekeluarga selesa menginap di Warih Homestay... mana yang terkurang, kami mohon maaf... Insya Allah akan diperbaiki di masa akan datang.


- Warih Homestay -
011.525.99.620

Friday, June 1, 2018

Warih Homestay - Repeat Guest En Nazir dari Penang

"Saya check balik rekod data penginap, Tn pernah menginap di Warih Homestay tahun lepas (2017), juga pada tarikh yang sama..." kata saya semsa jumpa beliau untuk menyerahkan kunci & kad akses.

Ini beritanya pada tahun lepas

     "Ooo .. itu kak dia... kali nih adik dia.." balas En Nazir dengan slang Penang beliau.

Baru lah saya faham... tahun lepas, si kakak mendaftar untuk melanjutkan pengajian di UPM

Sementara kali ini, si adik pula mengikuti jejak yang sama... memang hebat anak-anak beliau.

Tahniah kepada En Nazir sekeluarga... kami doakan agar anak-anak beliau mendapat kecemerlangan di dalam bidang pelajaran nanti... Insya Allah

 
 
-Warih Homestay-
011.525.99.620
 

Warih Homestay - UPM Final Exam 2018

Warih-Homestay-UPM-Final-Exam-2018
Warih-Homestay-UPM-Final-Exam-2018