Sunday, June 10, 2018

Warih Homestay - Imam Tarawih Masjid UPM

"Salam En Zamree, homestay dengan UPM dekat tak..? " tanya En Norhisham dari Bistari Jaya, Kuala Selangor.

        " Wassalam Tn, ya dekat... dalam 3 km driving jer "  balas saya.


Masa check-in, beliau datang dengan kedua orang tua nya sekali... tapi tak jadi masalah kerana Warih Homestay di Univ360 ini memang mempunyai lift yang mencukupi untuk urusan orang keluar masuk.
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Norhisyam
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Norhisyam
Bila dah selesai check-in, saya berbual ringkas dengan beliau...

"Anak saya jadi imam solat tarawih di Masjid UPM sebulan bulan Ramadhan nih... jadi atuknya nak datang tengok cucu nya jadi imam... "

         Perrgghhh,,,,,! Hebat nya anak Tn Norhisham ini... pasti anak beliau menjadi kebanggaan keluarga kerana bukan calang-calang orang boleh jadi imam apatah lagi diberi kepercayaan untuk jadi imam solat Tarawih selama sebulan plak tuh...

       Kami di Warih Homestay turut tumpang bangga dengan kecemerlangan anak beliau. Insya Allah ianya akan menjadi pemberi syafaat di hari akhirat kelak... Aminn

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Sunday, June 3, 2018

Warih Homestay - Pn Linda Dari Ulu Tiram, Johor

Warih-Homestay-Pn-Linda-Ulu-Tiram
Warih-Homestay-Pn-Linda-Ulu-Tiram
 "Homestay En Warih nih berdekatan dengan UPM tak..? Saya nak anto adik register kat sana.."

         "Ya .. dekat.. 3 min jer dah sampai.." balas saya


"Tingkat berapa ya En Warih.."

          "Tingkat doblas... lake view... fully furnished"

" Ada lift kan.."

           " Ya, ada lift.."

Lebih kurang camtuh lah pertanyaan daripada Pn Linda dari Ulu Tiram, Johor...

Insya Allah, kami akan jawab segala kemusykilan tetamu kami supaya mereka dapat gambaran sebenar tentang #WarihHomestay

Nampak gayo ea, namo En Warih lebih popular dari namo sey yang sebona...

Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Linda
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Linda
Dan kami bersyukur sebab Pn Linda sekeluarga selesa menginap di Warih Homestay... mana yang terkurang, kami mohon maaf... Insya Allah akan diperbaiki di masa akan datang.


- Warih Homestay -
011.525.99.620

Friday, June 1, 2018

Warih Homestay - Repeat Guest En Nazir dari Penang

"Saya check balik rekod data penginap, Tn pernah menginap di Warih Homestay tahun lepas (2017), juga pada tarikh yang sama..." kata saya semsa jumpa beliau untuk menyerahkan kunci & kad akses.

Ini beritanya pada tahun lepas

     "Ooo .. itu kak dia... kali nih adik dia.." balas En Nazir dengan slang Penang beliau.

Baru lah saya faham... tahun lepas, si kakak mendaftar untuk melanjutkan pengajian di UPM

Sementara kali ini, si adik pula mengikuti jejak yang sama... memang hebat anak-anak beliau.

Tahniah kepada En Nazir sekeluarga... kami doakan agar anak-anak beliau mendapat kecemerlangan di dalam bidang pelajaran nanti... Insya Allah

 
 
-Warih Homestay-
011.525.99.620
 

Warih Homestay - UPM Final Exam 2018

Warih-Homestay-UPM-Final-Exam-2018
Warih-Homestay-UPM-Final-Exam-2018
 

Monday, May 28, 2018

Warih Homestay - Kunjungan Ustaz Zakaria Al-Quran Haraki

Warih-Homestay-Ustaz-Zakaria-AlQuran-Haraki
Warih-Homestay-Ustaz-Zakaria-AlQuran-Haraki
"Saya tempah untuk sepupu saya dan beliau akan sampai lewat sket sebab beliau dari Kamunting" kata En Azwan.

Ok balas saya.

Dalam masa menunggu tetamu sampai saya pun layan Astro Awani... citer apa tah tak ingat plak dah..

"Assalamualaikum En Zamree... Insya Allah lagi 5 minit saya sampai ya" ... saya pun jawab Orait.

Bila tetamu ini sampai dan saya lihat profile kat wasap beliau, saya rasa saya pernah jumpa wakil pekerja dari Program Al-Quran Haraki yang pernah datang buat seminar pendek di tempat kerja saya lebih kurang 6 bulan lepas.

"Ooohh .. itu adik saya... dia duduk kat Putrajaya.." kata Ustaz Zakaria.

Warih-Homestay-Testimoni-Ustaz-Zakaria-Haraki
Warih-Homestay-Testimoni-Ustaz-Zakaria-Haraki
Rupa-rupanya tetamu saya kali ini iaitu Ustaz Zakaria Nasruddin adalah CEO dan Pengasas Kelas Al-Quran Keadah Haraki iaitu satu kaedah belajar Al-Quran yang unik dan luarbiasa yang membolehkan seseorang yang tiada asas tentang Al-Quran mampu untuk membaca Al-Quran dalam masa 7 jam sahaja.

Memang hebat dan menakjubkan kaedah yang beliau cipta ini...!

Dan ianya telah mendapat pengiktrifan dan memenangi anugerah samada dalam mahupun luar negara.

Kepada yang berminat, boleh lah klik kat sini --> http://haraki.my atau Facebook beliau di https://www.facebook.com/KelasAlQuranHaraki/

Semoga usaha murni Ustaz Zakaria dapat menambah minat masyarakat kita untuk lebih mendekati Al-Quran dan mendapat balasan pahala yang berterusan dari Allah SWT... Insya Allah...

- Warih Homestay -
011.525.99.620


 

Wednesday, May 16, 2018

Warih Homestay - Selamat Hari Guru 2018

Warih-Homestay-Selamat-Hari-Guru
Warih-Homestay-Selamat-Hari-Guru
Guru Pembina Warisan Bangsa

Selamat Hari Guru 2018

Untuk tempahan homestay di sekitar UPM Serdang

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Tuesday, May 15, 2018

Warih Homestay - Ramadhan 1439H

Source : iluvislam.my
Salam Ramadhan Al-Mubaraq1439H Kepada Semua Yang Beragama Islam.

Ramadhan
Awalnya Rahmat - Pertengahannya Keampunan - Pengakhirannya Pembebasan Dari Api Neraka

Untuk tempahan homestay sekitar UPM Serdang
- Warih Homestay -
011.525.99.620