Monday, November 18, 2019

Warih Homestay - Testimoni 5 Bintang

Warih-Homestay-Testimoni-5Star-Pn-Rosyidah
Warih-Homestay-Testimoni-5Star-Pn-Rosyidah
Alhamdulillah, dapat #5StarReview dari guest Pn Rosyidah yang menginap di #WarihHomestay dekat UPM baru-baru ini bersama keluarga beliau sempena #KonvokesyenUPM ke 43 pada tahun 2019.

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL #KonvokesyenUPM
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Testimoni #6Bintang



Thursday, November 14, 2019

Warih Homestay - Chalet Tepi Laut Bakal Dibuka Di Melaka

Warih Homestay - Chalet Tepi Laut Bakal Dibuka
Warih Homestay - Chalet Tepi Laut Bakal Dibuka
Segala Puji-Pujian Kepada Allah Yang Maha Besar Lagi Maha Kaya.

Insya Allah Pengurusan Warih Homestay bakal melancarkan satu lagi kediaman berkonsep chalet di tepi laut di Melaka.

TUNGGU..!!

- Warih Homestay -

#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas

Saturday, November 9, 2019

Warih Homestay - Salam Maulidur Rasul 1441 Hijrah

Warih-Homestay--Salam-Maulidur-Rasul-1441-Hijrah
Warih-Homestay--Salam-Maulidur-Rasul-1441-Hijrah
“ Sesungguhnya telah ada pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik bagi kamu iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredhaan) Allah dan (balasan baik) hari Akhirat, serta ia juga banyak menyebut dan memperingati Allah (dalam masa susah dan senang). ” Surah al-Ahzab ayat 21

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #MaulidurRasul

Wednesday, November 6, 2019

Warih Homestay - Testimoni Tn Zarif

Lagi testimoni daripada guest kami yang berpuashati dengan perkhidmatan yang disediakan oleh #WarihHomestay di #Univ360 berhampiran #UPMSerdang. 

Warih-Homestay-Testimoni-Tn Zarif-2
Warih-Homestay-Testimoni-Tn Zarif-1
Warih-Homestay-Testimoni-Tn Zarif-2
Warih-Homestay-Testimoni-Tn Zarif-2



- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Testimoni #6Bintang

Tuesday, October 29, 2019

Warih Homestay - Tuko Lapik Gosok Baju

Bilo sey ghaso bondo nih cam taksesuai laie, trus amik kunci poie kodai sbolah taman ... boli baru..

Barulah guest pueh ati... !!

Warih-Homestay-Ironing-Board-Selepas
Warih-Homestay-Ironing-Board-Selepas

Warih-Homestay-Ironing-Board-Sebelum
Warih-Homestay-Ironing-Board-Sebelum

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Overspeed #SuperFastInternet #SembangKari
#yanglamatukarbaru

Monday, October 28, 2019

Warih Homestay - Testimoni Tn Azhari Dari Kedah

Jutaan terima kasih kepada Tn Azhari sekeluarga dari AloqStaq Kedah yang sudi hadir menginap di #WarihHomestay kerana melawat anaknya yang sedang menuntut ilmu di UPM Serdang.

Moga anak beliau mendapat kecemerlangan dalam pengajian di sini, Insya Allah
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Azhari
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Azhari
- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Testimoni #6Bintang

Wednesday, October 23, 2019

Warih Homestay - Pasang Time Fibre Broadband

Kali ini pengurusan Warih Homestay membuat keputusan untuk mengucapkan Selamat Tinggal kepada Unifi dan beralih cinta kepada ISP TIME plak...

Sey nak test boto ko line tenet TIME nih laju macam yang diiklankan ..?

Atau TIME nih #SembangKari yo...?

Sey pun register dengan agen TIME iaitu En Ruzaimi (+6011-2660 2100) dan set tarikh utk installer datang buek pemasangan... dan installer yang datang adalah En Eddy, orang Pahang kalau tak silap eay.

Warih-Homestay-TIME-Installer-En-Eddy-Sedang-Melakukan-Configuration
Warih-Homestay-TIME-Installer-En-Eddy-Sedang-Melakukan-Configuration
Lopeh borak berisi dalam limo menet, En Eddy pun mintak izin nak check port kek riser. Dalam limoboleh menet kendian, dio datang balik dan bgtau koneksi sumo ok.. takdo masaelah.

Pastuh dio check plak signal pakai gadget apo ntah, dan bagitau signal cun.. sangat cantik.. bacaan dalam ompekboleh.. sey pun iyo kan jo lah.... tapi sey pecayo modio... kalau bongak dio, bongak lah sey...!

Warih-Homestay-Equipment-TIME-Fibre-Broadband
Warih-Homestay-Equipment-TIME-Fibre-Broadband
Ni ha barang eay... modem ngan router... modem Huawei dan router plak dari TP-Link AC1350 Dual Band... 2.4Ghz dan 5.0 Ghz.. Bilo dah siap konfig, dio pun tunjok mosey cagho nak login, tuka password dan sumo bagai lah..

Bilo den dah terer, apo lai... adegan yang ditunggu-tunggu...    'SPEED TEST'

Sey malas nak naip pepanjang... ekau nengok lah sendiri rezat eay kek bawah nih...

Memang TIME Fibre nih sembang kari boto.... ! Adooyaii...!!

Warih-Homestay-TIME-Fibre-Speedtest-500Mbps
Warih-Homestay-TIME-Fibre-Speedtest-500Mbps
Nih bidio eay... ado duo saiz... yg kocik ngan yg bosa.. kok line ekau laju, pilih lah yg saiz bosa (bidio bawah) gamba pun cun.. kok line korang ehem ehem.. pilih bidio yang ateh yo lah...


 Harap eay JPJ tak saman den sobab overspeeding...

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Overspeed #SuperFastInternet #SembangKari