Sunday, December 13, 2020

Warih Chalet - Tetamu Lepas PKPB

 Jutaan terima kasih kepada keluarga Pn Norizan yang menjadi tetamu pertama kami selepas PKPB dilonggarkan.

Warih-Chalet-Pn-Norizan-Guest-Selepas-PKPB
Warih-Chalet-Pn-Norizan-Guest-Selepas-PKPB

Beliau datang dari Selangor untuk berehat di tepi pantai... dan anak beliau kena amik exam online, so takde masalah.. guna jer  Wifi yang kami sediakan, Alhamdulillah.. solosaii.

Lepas exam apa lagi... bedebor lah kat laut tuh.. ha ha 

Pn Norizan juga sangat menjaga kebersihan chalet... kami amat berterima kasih kepada beliau sekeluarga.

Nanti jemput datang lagi ya... babai...!!

- Warih Chalet -


#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas #bolehBBQ
#KualaLinggi #FortSupai #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#MandiSampaiLebam #TakIngatDunia #WiFiUnlimited

#RehatLepasPKPB  #ALAM #AkademiLautMalaysia   #JambatanKualaLinggi   #Memancing

Sunday, December 6, 2020

Warih Homestay - Pergerakan Rentas Negeri Dibolehkan Mulai 07 Disember 2020

 

Warih-Homestay-Rentas-Negeri-Mulai-07-Dis-2020
Warih-Homestay-Rentas-Negeri-Mulai-07-Dis-2020

Alhamdulillah ...

- Warih Chalet -


#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas #bolehBBQ
#KualaLinggi #FortSupai #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#MandiSampaiLebam #TakIngatDunia #WiFiUnlimited

Monday, September 28, 2020

Warih Chalet - Group Alza Buat Family Day

Warih-Chalet-Group-Alza-1
Warih-Chalet-Group-Alza-1

Memang sporting geng dari Group Alza yang berkampung di Warih Chalet minggu lepas. Ada dalam 8 buah keta Alza, semuanya warna Granitegrey.... memang cantikk....

Warih-Chalet-Group-Alza-2
Warih-Chalet-Group-Alza-2

Diorang buat BBQ, makan2 sambil buat senamrobik lagi... memang hapening btol...


Warih-Chalet-Group-Alza-Sekeluarga
Warih-Chalet-Group-Alza-Sekeluarga

Moga kita dapat berjumpa lagi di masa hadapan..

Geng Alza Terbaikk...!!

- Warih Chalet -


#ChaletTepiLautMelaka #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas #bolehBBQ #bolehFamilyDay

#KualaLinggi #FortSupai #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#MandiSampaiLebam #TakIngatDunia #WiFiUnlimited

Wednesday, September 2, 2020

Warih Chalet - Team Bujang BBQ

    Tn Izzre dan rakan beliau buat pilihan tepat book awal Warih Chalet masa cuti hari merdeka yang lepas sebab lepas tuh panggilan bertalu2 dari kawasan tengah (terutamanya Selangor) tanya kekosongan chalet utk bawa anak2 mandi laut.

Warih-Chalet-Rakan-Izzree-BBQ-Nampak-Kapal-Laut-Tak
Warih-Chalet-Rakan-Izzree-BBQ-Nampak-Kapal-Laut-Tak

    Tn Izzre dan rakan beliau buat pilihan tepat book awal Warih Chalet masa cuti hari merdeka yang lepas sebab lepas tuh panggilan bertalu2 dari kawasan tengah (terutamanya Selangor) tanya kekosongan chalet utk bawa anak2 mandi laut.

Warih-Chalet-Rakan-Izzree-BBQ2
Warih-Chalet-Rakan-Izzree-BBQ2

Rupanya diorang buat BBQ kambing... memang sempoi makan kambing paneh2 memalam tepi laut....

Diorang memang sporting abis .. taim nak balik siap nak bagi saya try waisuku diorang... tak brani oii.. kang tejatuh atau calau, sapa nak bayaukan...   dan lagi satu geng bujang nih pembersih... chalet dipulangkan semula tanpa ada sebarang masalah. Nanti jemput datang lagi ya, bosskur..

Warih-Chalet-Izzre-Dan-Rakan
Warih-Chalet-Izzre-Dan-Rakan

Warih-Chalet-Rakan-Izzre-Berdoa-Sebelum-Bertolak-Balik
Warih-Chalet-Rakan-Izzre-Berdoa-Sebelum-Bertolak-Balik

Taim nak balik, siap baca doa mohon kepada Allah supaya diselamatkan perjalanan menaiki kenderaan... memang tabik kat budak2 bujang macam nih... calon terbaik nak buat somi... ooppss,  Insya Allah boleh jadi pemimpin negara


- Warih Chalet -


#ChaletTepiLautMelaka #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas #bolehBBQ #bolehFamilyDay

#KualaLinggi #FortSupai #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#MandiSampaiLebam #TakIngatDunia #WiFiUnlimited


Wednesday, August 26, 2020

Warih Chalet - Tn Jamali Sekeluarga Buat BBQ

Warih-Chalet-Tn-Jamali-BBQ
Warih-Chalet-Tn-Jamali-BBQ

Taim coti skolah minggu lepas,memang hot date tuh... ramai yang call nak booking.

En Jamali dari Putrajaya sekeluarga sempat booking di Warih Chalet dan buat BBQ utk makan malam.

Warih-Chalet-Tn-Jamali-BBQ 2
Warih-Chalet-Tn-Jamali-BBQ 2

Alhamdulillah, Tn Jamali selesa menginap di Warih Chalet seperti testimoni di bawah

Warih-Chalet-Testimoni-Tn-Jamali
Warih-Chalet-Testimoni-Tn-Jamali

Jutaan terima kasih kepada beliau sekeluarga ... moga kita berjumpa lagi di masa hadapan...!


- Warih Chalet -

#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas #bolehBBQ
#KualaLinggi #FortSupai #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#MandiSampaiLebam #TakIngatDunia #WiFiUnlimited

Saturday, August 1, 2020

Warih Chalet - Tetamu AidilAdha 1441H / 2020

Warih-Chalet-2-Keluarga-Pn-Izu-Dan-Tn-Zamri
Warih-Chalet-2-Keluarga-Pn-Izu-Dan-Tn-Zamri

Warih-Chalet-Keluarga-Tn-Zamri
Warih-Chalet-Keluarga-Tn-Zamri

Salam AidilAdha kepada semua warga Malaysia

Hari Raya Haji tahun ini kami menerima tetamu istimewa 2 keluarga iaitu Pn Izu & Tn Zamri yang menginap di #WarihChalet untuk bercuti jauh dari kesibukan & kebingitan kota.

Warih-Chalet-Anak-Pn-Izu-Mandi-Laut
Warih-Chalet-Anak-Pn-Izu-Mandi-Laut
Nampak gembira betul anak-anak mereka mandi laut di kawasan pantai yang sangat cantik dan bersih.

Warih-Chalet-Pantai-Kuala-Linggi
Warih-Chalet-Pantai-Kuala-Linggi
Ni pula gambar yang tetamu kami ambil di pantai Kuala Linggi.. cantik ka, boss...

Makanan-Di-Restoran-Terapung-Fort-Supai
Makanan-Yang-Tetamu-Kami-Order-Di-Restoran-Terapung-Fort-Supai
Restoran-Terapung-Fort-Supai
Restoran-Terapung-Fort-Supai
Sebelah malam pula mereka menjamu selera di Restoran Ikan Bakar Terapung Fort Supai, pelbagai makanan sedap dengan harga yang berpatutan 

Kota-Bukit-Supai-Kuala-Linggi-Melaka
Kota-Bukit-Supai-Kuala-Linggi-Melaka

Dan tempat ini memang dekat dengan tempat peninggalan sejarah iaitu Kota Bukit Supai, Kuala Linggi atau Fort Supai... nak tau lanjut.. gugel jer...

Jutaan terima kasih kepada keluarga Pn Izu & Tn Zamri ... moga kita berjumpa lagi di masa hadapan...!



- Warih Chalet -

#ChaletTepiLaut #BeachFrontMalacca #ChaletTepiPantai #ParkingLuas #bolehBBQ
#KualaLinggi #FortSupai #backpackerschalet #backpackersbeachchalet
#MandiSampaiLebam #TakIngatDunia #WiFiUnlimited

Friday, July 3, 2020

Warih Chalet - Jalan Kaki Je Boss Sampai Pantai


Encik, chalet ni dengan pantai jauh tak.?

Kami selalu terima pertanyaan daripada bakal tetamu kami yg ingin tahu kalau mereka sewa #WarihChalet berapa lama masa nak mandi laut.

Nahh... korang tengok sendiri, agak²nya berapa langkah nak sampai ke pantai... samada sepelaung atau sepuntung rokok... he.. he...

Nih baru betul² Beach Front.. !


Warih Chalet Beachfront Malacca-

#sepelaung #sepuntungrokok #taktipu
#50langkahsampaipantai #SiapWifi