Saturday, September 15, 2018

Warih Homestay - Progress Memasang Cermin Tinted


Warih-Homestay-ASC-Cermin-Tinted-Siap
Warih-Homestay-ASC-Cermin-Tinted-Siap
Warih-Homestay-ASC-Cermin-Tinted-Hampir-Siap
Warih-Homestay-ASC-Cermin-Tinted-Hampir-Siap
Homestay kami terletak di Ground Floor. Jadi bagi memberikan lebih privasi kepda bakal tetamu, kami bercadang untuk menutup sedikit ruang dengan cermin tinted (luar tak nampak dalam ... tapi dalam, Insya Allah namapk jelas kat luar)

Antara progress renovasi yang telah berjalan di Warih Homestay cawangan kedua di Apartment Seri Cempaka, Sg Chua, Kajang.
Warih-Homestay-ASC-Cermin-Tinted-Separuh-Siap
Warih-Homestay-ASC-Cermin-Tinted-Separuh-Siap
Warih-Homestay-ASC-Pasang-Cermin-Tinted-Frame
Warih-Homestay-ASC-Pasang-Cermin-Tinted-Frame
Ruang balkoni ditutup cermin tinted penuh (bukan film tinted) bagi mewujudkan lebih privasi kepada bakal tetamu saya, Insya Allah

- Warih Homestay -
011.525.99.620

#MRTKajang
#SatayKajang
#UKMBangi

Thursday, September 6, 2018

Warih Homestay - Progress Renovation Homestay Kedua

Warih-Homestay-Kerja-Awal-Tutup-Ruang-Terbuka
Warih-Homestay-Kerja-Awal-Tutup-Ruang-Terbuka
Alhamdulillah... kerja-kerja menutup sedikit ruang terbuka di tempat membasuh baju telah selesai dilakukan.
Warih-Homestay-Kerja-Tutup-Ruang-Terbuka
Warih-Homestay-Kerja-Tutup-Ruang-Terbuka
Insya Allah ada sedikit privacy selepas ini kepada bakal tetamu saya di Apartment Seri Cempaka, Kajang.
Warih-Homestay-Selesai-Kerja-Tutup-Ruang-Terbuka
Warih-Homestay-Selesai-Kerja-Tutup-Ruang-Terbuka
- Warih Homestay -
011.525.99.620
#ApartmentSeriCempaka
#MRTKajang
#SatayKajang

Friday, August 31, 2018

Warih Homestay - Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan 2018 - SAYANGI MALAYSIAKU !


Warih-Homestay-Logo-Hari-Kebangsaan-2018
Warih-Homestay-Logo-Hari-Kebangsaan-2018
Pengurusan Warih Homestay mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan 2018 dengan tema ' SAYANGI MALAYSIAKU '.
Warih-Homestay-Maksud-Logo-Hari-Kebangsaan-2018
Warih-Homestay-Maksud-Logo-Hari-Kebangsaan-2018
Semoga kita terus menghargai & memelihara kukukh nikmat kemerdekaan yang telah diperjuangkan oleh pahlawan kita dengan jiwa dan raga mereka demi tanahair tercinta.

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Saturday, August 18, 2018

Warih Homestay - Royal Floria Putrajaya 2018

Don't miss The Malaysia's Largest Flower & Garden Festival - Royal Floria Putrajaya 2018 from 02 August to 02 September 2018.

Royal-Floria-Putrajaya-2018
Royal-Floria-Putrajaya-2018
- Warih Homestay -
011.525.99.620

Friday, August 17, 2018

Warih Homestay - Fully Booked Sepanjang MAHA 2018

MAHA 2018 dijadualkan pada 22 November - 02 Disember 2018 di tapak ekspo MAEPS, Serdang.

Alhamdulillah, Warih Homestay telah pun fully booked sepanjang tempoh tersebut oleh Tn Halim daripada Lembaga Pertubuhan Peladang  Negeri Johor.
Warih-Homestay-Halim-LPPJohor
Warih-Homestay-Halim-LPPJohor
En Halim merupakan repeat guest saya kerana beliau dan rakan-rakannya pernah menginap di Warih Homestay semasa event Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Kebangsaan 2017 dan saya pernah upload kan berita tersebut di En Halim Dari Lembaga Pertubuhan Peladang JB Di HPPNK 2017

Terima kasih sekali En Halim kerana memberi kepercayaan kepada kami...!

Semoga wargakerja LPP Johor selesa sepanjang menginap di Warih Homestay.

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Wednesday, August 15, 2018

Warih Homestay - Testimoni Prospek

Warih-Homestay-Testimoni-Prospek
Warih-Homestay-Testimoni-Prospek
Kelmarin saya dapat wasap bertanyakan kekosongan #WarihHomestay... tapi saya mohon maaf banyak2 kerana kami telah ada tempahan guest pada tarikh tersebut.

Seperti biasa kami akan minta pertolongan pada kengkawan homestay lain yang available untuk bantu beliau...

Insya Allah nekstaim ya, Sis...

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Saturday, August 11, 2018

Warih Homestay - Testimoni Prospek 01 Ogos

Warih-Homestay-Testimoni-Menarik
Warih-Homestay-Testimoni-Menarik
Prospek kali ini iaitu Tn Azam berminat untuk menginap di #WarihHomestay di #Univ360 dekat #UPMSerdang tapi kami mohon kemaafan banyak-banyak kerana kami telah ada tempahan yang lebih awal.

Insya Allah kami cuba membantu sedaya upaya dengan memanjangkan request beliau ke group wasap kami agar beliau dapat menginap di homestay yang lain pada tarikh yang diminta.

Insya Allah nekstaim ya, Tn Azam...

- Warih Homestay-
011.525.99.620

Thursday, August 9, 2018

Warih Homestay - Progress Mengecat Homestay Kedua

Warih Homestay cawangan kedua ini terletak di Apartment Sri Cempaka, Sungai Chua, Kajang.

Keje2 reno nih saya dah buat beberapa bulan dahulu, namun sedikit tertangguh sebab kekangan modal dan masalah teknikal.... biaso tuh warigh....!
Warih-Homestay-Posing-Sket-Sambil-Cat-Balkoni
Warih-Homestay-Posing-Sket-Sambil-Cat-Balkoni
Warih-Homestay-Hampir-Siap-Cat-Balkoni
Warih-Homestay-Hampir-Siap-Cat-Balkoni
Mana2 keje yang simple, saya buat sendiri jek... dapek seb kos sket.... boto tak...?

Warih-Homestay-Masa-Mula-Mengecat
Warih-Homestay-Masa-Mula-Mengecat
Warih-Homestay-Separuh-Jalan-Mengecat
Warih-Homestay-Separuh-Jalan-Mengecat
Mcm mengecat nih, ghase macam bleh buat, saya blasah jer... hasilnya nampak macam sedikit professional (sendiri puji ..he  .he...)

Tapi korang jangan wasap saya untuk cat umah korang plak... sey tak amik doh... seminggu sey emsee nanti...kughuih badan...
-Warih Homestay-
011.525.99.620

Thursday, July 26, 2018

Warih Homestay - Testimoni Prospek

Warih-Homestay-Testimoni-Prospect-200718
Warih-Homestay-Testimoni-Prospect-200718
Jutaan terima kasih kepada guest yang berminat untuk menginap di #WarihHomestay tapi mohon maaf banyak-banyak kerana kami telah ada tempahan yang lebih awal.

Pun begitu, kami telah panjangkan harapan beliau kepada group wasap kami agar beliau dapat juga menginap di homestay yang lain pda tarikh yang sama.

Insya Allah nekstaim ya, Sis...

- Warih Homestay-
011.525.99.620

Tuesday, July 24, 2018

Warih Homestay - Repair PC Di OKCS Bangi

Warih-Homestay-Hakim-OKSC-Bangi
Warih-Homestay-Hakim-OKSC-Bangi
Agak lamo sey tak update blog sebab PC caik makan tetibo tak ley stat.... Pueh membeyge an (guno skill IT maso kojo kek IT Dept dulu)... pun tak maun eay do...

Last skali tepakso jumpo bomoh PC... ghato bejalan kek Bangi nih... las las dapek gak kek Sg Merab..

Namo kodai tuh (OKCS) ... OK Computer Solution

Bleh cubo -->;  http://www.okcsbangi.com/ atau efbi eay -->; https://www.facebook.com/okcsbangi/
Warih-Homestay-Repair-OKCS-Bangi
Warih-Homestay-Repair-OKCS-Bangi
Bilo check... duo penyakit dio jumpo... satu jantung dah problem (power supply dah kong)... keduo eay, otak dah bingai sket (maderbod intermittent problem...)

Lopeh pikey balik dah dokek seploh taun PC nih kojo ngan sey, elok amik yang baru lah..

So, Tn Hakim pun bagi beberapa specs... lopeh nego beberapa kali... Alhamdulillah... PC siap dalam maso 2 hari..
Warih-Homestay-PC-Baru
Warih-Homestay-PC-Baru
Sebis dari OKCS sey kobaan memang terbaik... pueh ati...

-Warih Homestay-
011.525.99.620

Thursday, July 12, 2018

Friday, June 29, 2018

Warih Homestay - En Ayman Dari Arab Saudi

" Wa Alikum AIslam... sometime between 7pm and 9pm tomorrow " balas En Ayman selepas saya tanya bila dijangka sampai ke Warih Homestay.

        Beliau adalah tetamu kami dari Arab Saudi yang buat 'Last Minute Booking' melalui Booking.com


      Dah beberapa kali kami terima guest yang buat 'Last Minute Booking' dan Alhamdulillah, kami tiada masalah kerana Insya Allah kami always available.

Warih-Homestay-Aiman-Arab
Warih-Homestay-Aiman-Arab
Tak lama kendian, wasap saya bebunyik lagik... treett...teret...

" Our flight is delayed 1 hour. Will reach hotel around 7.30

           " Ok hope everything is in order.    Its a homestay sir, not a hotel " balas saya ... 

he he.. ghisau gak kalau persepsi beliau umah saya setup macam hotel plak nanti...


Last skali beliau sampai gak dalam 8.15 pm. Lepas sambut beliau dan keluarga, saya tanya tujuan beliau datang ke sini.

" Yes, I come here for vacation " ujarnya.

Alhamdulillah... nama Warih Homestay dah menjangkau sampai ke Arab rupanya...


Harapan kami agar beliau dan keluarganya selesa sepanjang menginap di Warih Homestay


- Warih Homestay -
011.525.99/620

#WarihHomestay
#Booking.com
#LastMinuteBooking
#MAEPS
#UPMSerdang

Friday, June 22, 2018

Warih Homestay - Pn Wahiyah Dari Alor Setar

" Assalamualaikum ... nak confirm semula... FOC toto & extra pillow.. ada yea ? Maaf bertanya " tanya Pn Wahiyah dari Alor Star, Kedah

       " Waalaikumussalan, Insya Allah kami bekalkan toto & bantal FOC.." balas saya

" Ok, Insya Allah, nanti dah bank-in deposit sy maklum yea " janji Pn Wahiyah


Itu perbualan saya dengan Pn Wahiyah yang bertanya tentang #WarihHomestay seawal bulan April lagi, untuk penginapan pada hari raya nanti.

Memang beliau bijak menempah awal bagi mengelakkan homestay sold-out selepas raya.

Warih-Homestay-Pn-Wahiyah-Sekeluarga
Warih-Homestay-Pn-Wahiyah-Sekeluarga
Hari ini beliau akan check-in.

" Salam encik, Insya Allah pukul 2 lebih kot baru sampai..." wasap Pn Wahiyah

" Apa2 sy tel lepas solat Jumaat yea..." tambah beliau lagi.

         " Ok... hati-hati memandu " balas saya


Dah nak masuk kol 3 saya tunggu tapi beliau masih tak sampai lagi... tetiba wasap saya berbunyi..

" Tersilap masuk KL pula. Cari jln lg ni. Tunggu kejap ya " mesej dari Pn Wahiyah

           "Ok... hati-hati memandu " balas saya semula.

Saya memang faham kerana kadang-kadang bila ikut GPS, laluan yang ditempuh tak seperti yang diharapkan. Asam garam kami sebagai operator homestay... perlu tunggu tetamu sehingga mereka selamat check-in.


Perbualan ringkas saya dengan ayah beliau yang telah lama pencen kerajaan, mereka datang kerana ada kenduri kahwin di dewan UPM. Jadi mereka lebih selesa menyewa homestay.

Saya nampak anak-anak Pn Wahiyah cukup teruja dan tak sabar-sabar nak bedebur kat swimming pool... semoga mereka selesa menginap di Warih Homestay

- 011.525.99.620 -
- Warih Homestay

Sunday, June 10, 2018

Warih Homestay - Imam Tarawih Masjid UPM

"Salam En Zamree, homestay dengan UPM dekat tak..? " tanya En Norhisham dari Bistari Jaya, Kuala Selangor.

        " Wassalam Tn, ya dekat... dalam 3 km driving jer "  balas saya.


Masa check-in, beliau datang dengan kedua orang tua nya sekali... tapi tak jadi masalah kerana Warih Homestay di Univ360 ini memang mempunyai lift yang mencukupi untuk urusan orang keluar masuk.
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Norhisyam
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Norhisyam
Bila dah selesai check-in, saya berbual ringkas dengan beliau...

"Anak saya jadi imam solat tarawih di Masjid UPM sebulan bulan Ramadhan nih... jadi atuknya nak datang tengok cucu nya jadi imam... "

         Perrgghhh,,,,,! Hebat nya anak Tn Norhisham ini... pasti anak beliau menjadi kebanggaan keluarga kerana bukan calang-calang orang boleh jadi imam apatah lagi diberi kepercayaan untuk jadi imam solat Tarawih selama sebulan plak tuh...

       Kami di Warih Homestay turut tumpang bangga dengan kecemerlangan anak beliau. Insya Allah ianya akan menjadi pemberi syafaat di hari akhirat kelak... Aminn

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Sunday, June 3, 2018

Warih Homestay - Pn Linda Dari Ulu Tiram, Johor

Warih-Homestay-Pn-Linda-Ulu-Tiram
Warih-Homestay-Pn-Linda-Ulu-Tiram
 "Homestay En Warih nih berdekatan dengan UPM tak..? Saya nak anto adik register kat sana.."

         "Ya .. dekat.. 3 min jer dah sampai.." balas saya


"Tingkat berapa ya En Warih.."

          "Tingkat doblas... lake view... fully furnished"

" Ada lift kan.."

           " Ya, ada lift.."

Lebih kurang camtuh lah pertanyaan daripada Pn Linda dari Ulu Tiram, Johor...

Insya Allah, kami akan jawab segala kemusykilan tetamu kami supaya mereka dapat gambaran sebenar tentang #WarihHomestay

Nampak gayo ea, namo En Warih lebih popular dari namo sey yang sebona...

Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Linda
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Linda
Dan kami bersyukur sebab Pn Linda sekeluarga selesa menginap di Warih Homestay... mana yang terkurang, kami mohon maaf... Insya Allah akan diperbaiki di masa akan datang.


- Warih Homestay -
011.525.99.620

Friday, June 1, 2018

Warih Homestay - Repeat Guest En Nazir dari Penang

"Saya check balik rekod data penginap, Tn pernah menginap di Warih Homestay tahun lepas (2017), juga pada tarikh yang sama..." kata saya semsa jumpa beliau untuk menyerahkan kunci & kad akses.

Ini beritanya pada tahun lepas

     "Ooo .. itu kak dia... kali nih adik dia.." balas En Nazir dengan slang Penang beliau.

Baru lah saya faham... tahun lepas, si kakak mendaftar untuk melanjutkan pengajian di UPM

Sementara kali ini, si adik pula mengikuti jejak yang sama... memang hebat anak-anak beliau.

Tahniah kepada En Nazir sekeluarga... kami doakan agar anak-anak beliau mendapat kecemerlangan di dalam bidang pelajaran nanti... Insya Allah

 
 
-Warih Homestay-
011.525.99.620
 

Warih Homestay - UPM Final Exam 2018

Warih-Homestay-UPM-Final-Exam-2018
Warih-Homestay-UPM-Final-Exam-2018
 

Monday, May 28, 2018

Warih Homestay - Kunjungan Ustaz Zakaria Al-Quran Haraki

Warih-Homestay-Ustaz-Zakaria-AlQuran-Haraki
Warih-Homestay-Ustaz-Zakaria-AlQuran-Haraki
"Saya tempah untuk sepupu saya dan beliau akan sampai lewat sket sebab beliau dari Kamunting" kata En Azwan.

Ok balas saya.

Dalam masa menunggu tetamu sampai saya pun layan Astro Awani... citer apa tah tak ingat plak dah..

"Assalamualaikum En Zamree... Insya Allah lagi 5 minit saya sampai ya" ... saya pun jawab Orait.

Bila tetamu ini sampai dan saya lihat profile kat wasap beliau, saya rasa saya pernah jumpa wakil pekerja dari Program Al-Quran Haraki yang pernah datang buat seminar pendek di tempat kerja saya lebih kurang 6 bulan lepas.

"Ooohh .. itu adik saya... dia duduk kat Putrajaya.." kata Ustaz Zakaria.

Warih-Homestay-Testimoni-Ustaz-Zakaria-Haraki
Warih-Homestay-Testimoni-Ustaz-Zakaria-Haraki
Rupa-rupanya tetamu saya kali ini iaitu Ustaz Zakaria Nasruddin adalah CEO dan Pengasas Kelas Al-Quran Keadah Haraki iaitu satu kaedah belajar Al-Quran yang unik dan luarbiasa yang membolehkan seseorang yang tiada asas tentang Al-Quran mampu untuk membaca Al-Quran dalam masa 7 jam sahaja.

Memang hebat dan menakjubkan kaedah yang beliau cipta ini...!

Dan ianya telah mendapat pengiktrifan dan memenangi anugerah samada dalam mahupun luar negara.

Kepada yang berminat, boleh lah klik kat sini --> http://haraki.my atau Facebook beliau di https://www.facebook.com/KelasAlQuranHaraki/

Semoga usaha murni Ustaz Zakaria dapat menambah minat masyarakat kita untuk lebih mendekati Al-Quran dan mendapat balasan pahala yang berterusan dari Allah SWT... Insya Allah...

- Warih Homestay -
011.525.99.620


 

Wednesday, May 16, 2018

Warih Homestay - Selamat Hari Guru 2018

Warih-Homestay-Selamat-Hari-Guru
Warih-Homestay-Selamat-Hari-Guru
Guru Pembina Warisan Bangsa

Selamat Hari Guru 2018

Untuk tempahan homestay di sekitar UPM Serdang

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Tuesday, May 15, 2018

Warih Homestay - Ramadhan 1439H

Source : iluvislam.my
Salam Ramadhan Al-Mubaraq1439H Kepada Semua Yang Beragama Islam.

Ramadhan
Awalnya Rahmat - Pertengahannya Keampunan - Pengakhirannya Pembebasan Dari Api Neraka

Untuk tempahan homestay sekitar UPM Serdang
- Warih Homestay -
011.525.99.620

Saturday, April 28, 2018

Warih Homestay - Testimoni Tn Sulaiman Md Isa

Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Sulaiman-Md-Isa
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Sulaiman-Md-Isa
Jutaan tkasih kpd Tn Sulaiman Md Isa kerana sudi singgah di #WarihHomestay dekat #UPM #Serdang #MAEPS....

 -Warih Homestay-
011.525.99.620