Thursday, July 12, 2018

Friday, June 29, 2018

Warih Homestay - En Ayman Dari Arab Saudi

" Wa Alikum AIslam... sometime between 7pm and 9pm tomorrow " balas En Ayman selepas saya tanya bila dijangka sampai ke Warih Homestay.

        Beliau adalah tetamu kami dari Arab Saudi yang buat 'Last Minute Booking' melalui Booking.com


      Dah beberapa kali kami terima guest yang buat 'Last Minute Booking' dan Alhamdulillah, kami tiada masalah kerana Insya Allah kami always available.

Warih-Homestay-Aiman-Arab
Warih-Homestay-Aiman-Arab
Tak lama kendian, wasap saya bebunyik lagik... treett...teret...

" Our flight is delayed 1 hour. Will reach hotel around 7.30

           " Ok hope everything is in order.    Its a homestay sir, not a hotel " balas saya ... 

he he.. ghisau gak kalau persepsi beliau umah saya setup macam hotel plak nanti...


Last skali beliau sampai gak dalam 8.15 pm. Lepas sambut beliau dan keluarga, saya tanya tujuan beliau datang ke sini.

" Yes, I come here for vacation " ujarnya.

Alhamdulillah... nama Warih Homestay dah menjangkau sampai ke Arab rupanya...


Harapan kami agar beliau dan keluarganya selesa sepanjang menginap di Warih Homestay


- Warih Homestay -
011.525.99/620

#WarihHomestay
#Booking.com
#LastMinuteBooking
#MAEPS
#UPMSerdang

Friday, June 22, 2018

Warih Homestay - Pn Wahiyah Dari Alor Setar

" Assalamualaikum ... nak confirm semula... FOC toto & extra pillow.. ada yea ? Maaf bertanya " tanya Pn Wahiyah dari Alor Star, Kedah

       " Waalaikumussalan, Insya Allah kami bekalkan toto & bantal FOC.." balas saya

" Ok, Insya Allah, nanti dah bank-in deposit sy maklum yea " janji Pn Wahiyah


Itu perbualan saya dengan Pn Wahiyah yang bertanya tentang #WarihHomestay seawal bulan April lagi, untuk penginapan pada hari raya nanti.

Memang beliau bijak menempah awal bagi mengelakkan homestay sold-out selepas raya.

Warih-Homestay-Pn-Wahiyah-Sekeluarga
Warih-Homestay-Pn-Wahiyah-Sekeluarga
Hari ini beliau akan check-in.

" Salam encik, Insya Allah pukul 2 lebih kot baru sampai..." wasap Pn Wahiyah

" Apa2 sy tel lepas solat Jumaat yea..." tambah beliau lagi.

         " Ok... hati-hati memandu " balas saya


Dah nak masuk kol 3 saya tunggu tapi beliau masih tak sampai lagi... tetiba wasap saya berbunyi..

" Tersilap masuk KL pula. Cari jln lg ni. Tunggu kejap ya " mesej dari Pn Wahiyah

           "Ok... hati-hati memandu " balas saya semula.

Saya memang faham kerana kadang-kadang bila ikut GPS, laluan yang ditempuh tak seperti yang diharapkan. Asam garam kami sebagai operator homestay... perlu tunggu tetamu sehingga mereka selamat check-in.


Perbualan ringkas saya dengan ayah beliau yang telah lama pencen kerajaan, mereka datang kerana ada kenduri kahwin di dewan UPM. Jadi mereka lebih selesa menyewa homestay.

Saya nampak anak-anak Pn Wahiyah cukup teruja dan tak sabar-sabar nak bedebur kat swimming pool... semoga mereka selesa menginap di Warih Homestay

- 011.525.99.620 -
- Warih Homestay

Sunday, June 10, 2018

Warih Homestay - Imam Tarawih Masjid UPM

"Salam En Zamree, homestay dengan UPM dekat tak..? " tanya En Norhisham dari Bistari Jaya, Kuala Selangor.

        " Wassalam Tn, ya dekat... dalam 3 km driving jer "  balas saya.


Masa check-in, beliau datang dengan kedua orang tua nya sekali... tapi tak jadi masalah kerana Warih Homestay di Univ360 ini memang mempunyai lift yang mencukupi untuk urusan orang keluar masuk.
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Norhisyam
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Norhisyam
Bila dah selesai check-in, saya berbual ringkas dengan beliau...

"Anak saya jadi imam solat tarawih di Masjid UPM sebulan bulan Ramadhan nih... jadi atuknya nak datang tengok cucu nya jadi imam... "

         Perrgghhh,,,,,! Hebat nya anak Tn Norhisham ini... pasti anak beliau menjadi kebanggaan keluarga kerana bukan calang-calang orang boleh jadi imam apatah lagi diberi kepercayaan untuk jadi imam solat Tarawih selama sebulan plak tuh...

       Kami di Warih Homestay turut tumpang bangga dengan kecemerlangan anak beliau. Insya Allah ianya akan menjadi pemberi syafaat di hari akhirat kelak... Aminn

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Sunday, June 3, 2018

Warih Homestay - Pn Linda Dari Ulu Tiram, Johor

Warih-Homestay-Pn-Linda-Ulu-Tiram
Warih-Homestay-Pn-Linda-Ulu-Tiram
 "Homestay En Warih nih berdekatan dengan UPM tak..? Saya nak anto adik register kat sana.."

         "Ya .. dekat.. 3 min jer dah sampai.." balas saya


"Tingkat berapa ya En Warih.."

          "Tingkat doblas... lake view... fully furnished"

" Ada lift kan.."

           " Ya, ada lift.."

Lebih kurang camtuh lah pertanyaan daripada Pn Linda dari Ulu Tiram, Johor...

Insya Allah, kami akan jawab segala kemusykilan tetamu kami supaya mereka dapat gambaran sebenar tentang #WarihHomestay

Nampak gayo ea, namo En Warih lebih popular dari namo sey yang sebona...

Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Linda
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Linda
Dan kami bersyukur sebab Pn Linda sekeluarga selesa menginap di Warih Homestay... mana yang terkurang, kami mohon maaf... Insya Allah akan diperbaiki di masa akan datang.


- Warih Homestay -
011.525.99.620

Friday, June 1, 2018

Warih Homestay - Repeat Guest En Nazir dari Penang

"Saya check balik rekod data penginap, Tn pernah menginap di Warih Homestay tahun lepas (2017), juga pada tarikh yang sama..." kata saya semsa jumpa beliau untuk menyerahkan kunci & kad akses.

Ini beritanya pada tahun lepas

     "Ooo .. itu kak dia... kali nih adik dia.." balas En Nazir dengan slang Penang beliau.

Baru lah saya faham... tahun lepas, si kakak mendaftar untuk melanjutkan pengajian di UPM

Sementara kali ini, si adik pula mengikuti jejak yang sama... memang hebat anak-anak beliau.

Tahniah kepada En Nazir sekeluarga... kami doakan agar anak-anak beliau mendapat kecemerlangan di dalam bidang pelajaran nanti... Insya Allah

 
 
-Warih Homestay-
011.525.99.620
 

Warih Homestay - UPM Final Exam 2018

Warih-Homestay-UPM-Final-Exam-2018
Warih-Homestay-UPM-Final-Exam-2018
 

Monday, May 28, 2018

Warih Homestay - Kunjungan Ustaz Zakaria Al-Quran Haraki

Warih-Homestay-Ustaz-Zakaria-AlQuran-Haraki
Warih-Homestay-Ustaz-Zakaria-AlQuran-Haraki
"Saya tempah untuk sepupu saya dan beliau akan sampai lewat sket sebab beliau dari Kamunting" kata En Azwan.

Ok balas saya.

Dalam masa menunggu tetamu sampai saya pun layan Astro Awani... citer apa tah tak ingat plak dah..

"Assalamualaikum En Zamree... Insya Allah lagi 5 minit saya sampai ya" ... saya pun jawab Orait.

Bila tetamu ini sampai dan saya lihat profile kat wasap beliau, saya rasa saya pernah jumpa wakil pekerja dari Program Al-Quran Haraki yang pernah datang buat seminar pendek di tempat kerja saya lebih kurang 6 bulan lepas.

"Ooohh .. itu adik saya... dia duduk kat Putrajaya.." kata Ustaz Zakaria.

Warih-Homestay-Testimoni-Ustaz-Zakaria-Haraki
Warih-Homestay-Testimoni-Ustaz-Zakaria-Haraki
Rupa-rupanya tetamu saya kali ini iaitu Ustaz Zakaria Nasruddin adalah CEO dan Pengasas Kelas Al-Quran Keadah Haraki iaitu satu kaedah belajar Al-Quran yang unik dan luarbiasa yang membolehkan seseorang yang tiada asas tentang Al-Quran mampu untuk membaca Al-Quran dalam masa 7 jam sahaja.

Memang hebat dan menakjubkan kaedah yang beliau cipta ini...!

Dan ianya telah mendapat pengiktrifan dan memenangi anugerah samada dalam mahupun luar negara.

Kepada yang berminat, boleh lah klik kat sini --> http://haraki.my atau Facebook beliau di https://www.facebook.com/KelasAlQuranHaraki/

Semoga usaha murni Ustaz Zakaria dapat menambah minat masyarakat kita untuk lebih mendekati Al-Quran dan mendapat balasan pahala yang berterusan dari Allah SWT... Insya Allah...

- Warih Homestay -
011.525.99.620


 

Wednesday, May 16, 2018

Warih Homestay - Selamat Hari Guru 2018

Warih-Homestay-Selamat-Hari-Guru
Warih-Homestay-Selamat-Hari-Guru
Guru Pembina Warisan Bangsa

Selamat Hari Guru 2018

Untuk tempahan homestay di sekitar UPM Serdang

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Tuesday, May 15, 2018

Warih Homestay - Ramadhan 1439H

Source : iluvislam.my
Salam Ramadhan Al-Mubaraq1439H Kepada Semua Yang Beragama Islam.

Ramadhan
Awalnya Rahmat - Pertengahannya Keampunan - Pengakhirannya Pembebasan Dari Api Neraka

Untuk tempahan homestay sekitar UPM Serdang
- Warih Homestay -
011.525.99.620

Saturday, April 28, 2018

Warih Homestay - Testimoni Tn Sulaiman Md Isa

Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Sulaiman-Md-Isa
Warih-Homestay-Testimoni-Tn-Sulaiman-Md-Isa
Jutaan tkasih kpd Tn Sulaiman Md Isa kerana sudi singgah di #WarihHomestay dekat #UPM #Serdang #MAEPS....

 -Warih Homestay-
011.525.99.620

Thursday, April 19, 2018

Warih Homestay - Testimoni Pn Ahya

Apa Yang Penting ..?         Guest Puas Hati ..!

    Apa Yang Penting ..?         Guest Puas Hati ..!

(baca ikut lagu Wonder Pets ...he..he..)
 

Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Ahya
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Ahya

- Warih Homestay -
011.525.99.620

Tuesday, April 17, 2018

Warih Homestay - Pn Ahya Dari Teluk Intan, Perak

Warih-Homestay-Pn-Noor-Ahya-Sekeluarga
Warih-Homestay-Pn-Noor-Ahya-Sekeluarga
"Encik ada reserve parking tak untuk 2 kereta" wasap Pn Noor Ahya pada saya...

          "Insya Allah ada parking untuk 2 kereta" balas saya

Antara wasap ringkas saya dengan Pn Ahya... beliau datang dari Teluk Intan, Perak.

Setengah jam selepas tu, masuk pula wasap baru...

       "Encik kalau kami nak check-in awal sikit dari jam 3.30 petang, boleh tak ? "

" Boleh... jam berapa agaknya, Pn " tanya saya semula

       " Dalam pukul 2, boleh ke ..? "

" Insya Allah saya cuba Pn... sebab esok saya ada guest yang akan check-out dan saya perlu sedikit masa untuk housekeeping... rasanya sempat Pn..."


 Insya Allah kami akan cuba sedaya upaya untuk memenuhi kehendak tetamu kami agar mereka berasa selesa menginap di #WarihHomestay


Semasa check-in, dalam perbualan ringkas saya,suami beliau menyatakan yang beliau sedang menyambung pelajaran peringkat Master di Universiti Putra Malaysia (UPM)... dan Pn Ahya pula berkursus di sekitar sini juga.

Kami doakan agar suami Pn Ahya dapat mencapai kecemerlangan dalam pengajian Sarjana beliau... Insya Allah... Aminn..

- Warih Homestay -
011.525.99.620

 

Friday, April 6, 2018

Wednesday, April 4, 2018

Warih Homestay - Kunjungan Pn Shikin & Ibu


Warih-Homestay-Pn-Shikin-Bersama-Ibu
Warih-Homestay-Pn-Shikin-Bersama-Ibu
"Insya Allah kami akan sampai sekejap lagi, encik" wasap Pn Shikin pada saya. Beliau pergi menjemput ibu dan makciknya di BTS terlebih dahulu sebelum check-in di Warih Homestay.  

"Ok " ... balas ringkas saya.

Alhamdulillah akhrinya jam 4ptg mereka sekeluarga telah selamat berada di Warih Homestay.

Walaupun sedikit keletihan berada di dalam bas selama beberapa jam dari Kluang, Johor  namun mereka tidak menolak ketika saya minta mereka bergambar bersama untuk dimuatkan di dalam blog ini. Memang sporting...!

Mereka menginap kerana menghadiri urusan perkahwinan di sekitar Serdang.

Semoga Pn Shikin sekeluarga selesa semasa menginap di Warih Homestay.

- Warih Homestay

Monday, April 2, 2018

Warih Homestay - Cikgu Azhari Dari Sabak Bernam

Warih-Homestay-Cikgu-Azhari-Sabak-Bernam
Warih-Homestay-Cikgu-Azhari-Sabak-Bernam
"Encik.. kami masuk dulu ya... parking di tingkat 1" wasap Cik Azyan pada saya..

Saya nak solat jap... balas saya kepada beliau.

"Eehh.. silap bukan tingkat 1... kalau tingkat 1 kena naik atas... ini dari security guard terus ke tempat parking " wasap Cik Azyan pada saya sekali lagi...

Saya senyum sahaja... tetamu saya kali ini memang suka berterus terang beri penerangan kepada saya. Belum sempat saya reply, saya dah pun jumpa beliau sekeluarga di tempat yang dimaksudkan.

Mudah untuk saya memulakan perbualan ringkas dengan bapa beliau, En Azhari dari Sabak Bernam dan beliau rupanya adalah seorang guru... dan bakal bersara tidak lama lagi... besar jasa Cikgu mendidik anak bangsa menjadi insan berguna....

Sementara Cik Azyan pula bakal menamatkan pelajaran di UPM tidak lama lagi... Syabas Cik Azyan..!

Harapan kami semoga Cikgu Azhari sekeluarga selesa menginap di Warih Homestay

- Warih Homestay-
011.525.99.620

Thursday, March 22, 2018

Warih Homestay - Lagi Testimoni Pn Nurul

Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Nurul
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Nurul
Matlamat kami tercapai untuk memberi perkhidmatan terbaik kepada semua pelanggan Warih Homestay...

-Warih Homestay-
011.525.99.620
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Nurul2
Warih-Homestay-Testimoni-Pn-Nurul2