Wednesday, October 23, 2019

Warih Homestay - Pasang Time Fibre Broadband

Kali ini pengurusan Warih Homestay membuat keputusan untuk mengucapkan Selamat Tinggal kepada Unifi dan beralih cinta kepada ISP TIME plak...

Sey nak test boto ko line tenet TIME nih laju macam yang diiklankan ..?

Atau TIME nih #SembangKari yo...?

Sey pun register dengan agen TIME iaitu En Ruzaimi (+6011-2660 2100) dan set tarikh utk installer datang buek pemasangan... dan installer yang datang adalah En Eddy, orang Pahang kalau tak silap eay.

Warih-Homestay-TIME-Installer-En-Eddy-Sedang-Melakukan-Configuration
Warih-Homestay-TIME-Installer-En-Eddy-Sedang-Melakukan-Configuration
Lopeh borak berisi dalam limo menet, En Eddy pun mintak izin nak check port kek riser. Dalam limoboleh menet kendian, dio datang balik dan bgtau koneksi sumo ok.. takdo masaelah.

Pastuh dio check plak signal pakai gadget apo ntah, dan bagitau signal cun.. sangat cantik.. bacaan dalam ompekboleh.. sey pun iyo kan jo lah.... tapi sey pecayo modio... kalau bongak dio, bongak lah sey...!

Warih-Homestay-Equipment-TIME-Fibre-Broadband
Warih-Homestay-Equipment-TIME-Fibre-Broadband
Ni ha barang eay... modem ngan router... modem Huawei dan router plak dari TP-Link AC1350 Dual Band... 2.4Ghz dan 5.0 Ghz.. Bilo dah siap konfig, dio pun tunjok mosey cagho nak login, tuka password dan sumo bagai lah..

Bilo den dah terer, apo lai... adegan yang ditunggu-tunggu...    'SPEED TEST'

Sey malas nak naip pepanjang... ekau nengok lah sendiri rezat eay kek bawah nih...

Memang TIME Fibre nih sembang kari boto.... ! Adooyaii...!!

Warih-Homestay-TIME-Fibre-Speedtest-500Mbps
Warih-Homestay-TIME-Fibre-Speedtest-500Mbps
Nih bidio eay... ado duo saiz... yg kocik ngan yg bosa.. kok line ekau laju, pilih lah yg saiz bosa (bidio bawah) gamba pun cun.. kok line korang ehem ehem.. pilih bidio yang ateh yo lah...


 Harap eay JPJ tak saman den sobab overspeeding...

- Warih Homestay -

#MRTSerdang  #UPMSerdang #StadiumTertutupMPSJ
#BerylsChocolate  #G2GAnimalGarden #HospitalSerdang
#MAEPS #MIECC #Uniten #IUKL
#TIMEFibreBroadband #500Mbps #Bedosuptekau #Overspeed #SuperFastInternet #SembangKari

No comments:

Post a Comment